In ce afectiuni este indicat usturoiul si patrunjelul?

Usturoiul si patrunjelul, nu numai ca adauga aroma la supe, feluri de mâncare din cartofi si alte alimente, dar ofera, de asemenea, si nutrienti de care organsimul nostru are nevoie pentru a fi sanatos. Deoarece ambele plante sunt puternic aromate, acestea pot reduce chiar si nevoia de sare in mancare. Usturoiul si patrunjelul pot crescute într-o mare varietate de climate si au nevoie de un spatiu minim, astfel încât putem sa le crestem in propria noastra gradina, sau in ghivece in fereastra. Patrunjelul este o optiune uimitor de sanatoasa, pe care este posibil sa n-o fi luat-o prea mult in considerare pana acum. Exista o multime de motive pentru a adauga cat mai mult patrunjel in dieta noastra zilnica – este diuretic, digestiv si congestiv. Patrunjelul ajuta sistemul digestiv sa lucreze eficient. Digestia este un proces dificil, unul care are nevoie de ajutor ocazional pentru a decurge normal. Enzimele din patrunjel ajuta la descompunerea alimentelor pe care le mâncam, ajutand organismul sa absoarba toti nutrientii din aceste alimente.

Uneori, sistemele noastre digestive au nevoie de un pic de ajutor in obtinerea de enzime suficiente pentru a obtine toti nutrientii din produsele alimentare. Aceasta dificultate duce la gaze, constipatie sau balonare. Patrunjelul are aceste enzime vitale si, în plus fata de acest lucru, este un carminativ, care adauga sange si oxigen pentru sistemul digestiv. Patrunjelul este, de asemenea, un diuretic, ajutand la curatarea rinichilor.

În plus fata de imbunatatirea functiei rinichilor, ajuta, de asemenea, la mentinerea sanatatii ficatul sub control. Poate ajuta chiar si oamenii care sufera de spasme musculare, tensiune arteriala crescuta sau probleme legate de inima. Pentru persoanele care sufera de alergii, patrunjelul poate servi drept un usor anti-histaminic si poate controla atacurile minore, fara a forta oamenii sa ia anti-histaminice puternice. Histaminele ne fac sa stranutam si sa suferim de simptome alergice, cum ar fi cele legate de congestionari severe care duc la infundarea nasului.

Un bebeficiu suplimentar al patrunjelului proaspat este un nivel ridicat de fier si vitamina B12. Acestea sunt deosebit de valoroase pentru persoanele care sufera de anemie. Contine, de asemenea, calciu si magneziu utilizate pentru structura si sanatatea oaselor si dintilor. Magneziul ajuta , de asemenea, la mentinerea functionarii sistemului nervos în mod corespunzator.

Beneficiile pentru sanatate si utilizarile medicinale ale usturoiului au fost mult timp cunoscute. Usturoiul este considerat de multi a fi un medicament pe baza de plante foarte util. Acesta planta se bucura de o reputatie de vindecator general, de la raceala pana la febra tifoida. Studiile au aratat ca usturoiul are un efect antioxidant puternic si a fost folosit pe scara larga in medicina naturista pentru a proteja organismul impotriva efectelor daunatoare ale radicalilor liberi.

Usturoiul este cel mai eficient atunci când este consumat crud, iar un aport zilnic de o jumatate pâna la doua graunte pare a fi suficient pentru a alunga boala pentru majoritatea oamenilor. Organismul nu pare sa construiasca rezistenta la usturoi, astfel încât beneficiile pozitive sunt de lunga durata. Usturoiul crud este folosit de unii oameni pentru a trata simptomele de acnee si exista dovezi ca aceasta poate ajuta la scaderea nivelului de colesterol. Este eficient chiar si ca un repelent natural pentru tantari.

Aroma puternica a usturoiului indica faptul ca are mult continut de sulf si, prin urmare, mai multa valoare medicinala. Usturoiul cultivat ecologic tinde sa aiba un nivel mai ridicat de sulf si, prin urmare, este mai benefic pentru sanatate. Multi oameni prefera sa ia usturoi sub forma de capsule inodore. Astfel de capsule sunt foarte practice si foarte utile pentru cei care nu suporta mirosul puternic al usturoiului si care nu pot sa tina o cura de usturoi proaspat. Garlic Caps este un supliment Calivita 100% natural pe baza de extract concetrat din usturoi si patrunjel sub forma de capsule gelationase pentru o mai buna absorbtie. Acest produs imbina proprietatile usturoiului cu cele ale patrunjelului intr-o singura capsula usor de administrat chiar si pentru copii.

Beneficii cardiovasculare

În cantitati suficiente, usturoiul poate reduce semnificativ riscul de ateroscleroza sau rigidizare a arterelor. Acesta poate ajuta, de asemenea, la echilibrarea nivelurilor de colesterol si a tensiunii arteriale mici. Persoanele care iau suplimente de usturoi (900 de mg de usturoi pe zi), timp de doi ani pot beneficia de o reducere a placii arteriale de la 5 pana la 18 %, a descoperit un studiu publicat in mai 1999 in revista “Ateroscleroza”.

Patrunjelul este bogat in vitamina K, un nutrient esential pentru coagularea normala a sângelui.

Suport imunitar

In tuburile de testare, usturoiul ucide bacteriile, virusurile si ciupercile. Aceste abilitati demonstreaza ca aceasta planta este utila in apararea impotriva racelii. Cei care ia suplimente de usturoi din luna noiembrie si pana in luna februarie racesc mai rar decât cei care nu iau aceste suplimente, a concluzionat un studiu de cercetare publicat în 2001 în revista “Progrese in terapie”.

Patrunjelul este bogat in vitamina C, un nutrient antioxidant care poate reduce probabilitatea de capturare a racelii. O portie de 50 g de patrunjel contine 67 mg de vitamina C, mai mult de 100 % din aportul zilnic recomandat.

Reducerea riscului de cancer

Usturoiul are efect asupra sistemului imunitar si , de asemenea, poate reduce riscul unor anumite tipuri de cancer, inclusiv de stomac, de colon si cancer esofagian, potrivit expertilor de la Universitatea din Michigan. Poate îmbunatati, de asemenea, starea de sanatate a celor care au deja cancer, si poate reduce efectele negative ale chimioterapiei.

Patrunjelul contine cantitati semnificative de flavonoide, antioxidanti, apigenina, crisoeriol si luteolina. Antioxidantii ajuta la protejarea celulelor impotriva efectelor daunatoare ale radicalilor liberi din mediul poluat, fumul de tigara si alte surse, iar apigenina si luteolina par sa o aiba activitate anti-cancer.